Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

DropBox

 Αφορμή


Σήμερα(1/10/10 ημερα Δευτέρα με βάση το Γρηγοριανό ημερολόγιο:D(το υπολόγισα σε 1'':D)) ο Ακριτας μας πρότινε να κατεβάσουμε ένα πρόγραμμα το DropBox με το οποίο δημιουργείται ένας φάκελος  στο οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση απο διαφορους υπολογιστές αρκεί να συνδεθούμε στο www.dropbox.com και να κάνουμε login με το account μας.


Download/Instalation


Το να κατεβάσουμε το πρόγραμμα είναι κάτι πολύ απλό.Μπαίνουμε στο site www.dropbox.com και κάτω απο το videaki που μας περιγράφει τη χρήση του DropBox υπάρχει η επιλογή Download. Πατάμε εκέι και το πρόγραμμα μας θα κατέβει σύντομα καθώς δεν πρόκειται για μια μεγάλη εφαρμογή. Αφου το κατεβάσουμε πατάμε στο exe αρχείο για να το εγκαταστήσουμε. Η εγκατάσταση δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο ( next next next ktl) .Στο τέλος τις εγκατάστασης θα μας βγάλει το παράθυρο


στο οποίο επιλέγουμε I am new to dropbox για να δημιουργησουμε έναν καινούργιο  λογαριασμό. Θα μας ζητήσει τα εξής στοιχεία:
(ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η SCOTT ROSE APO TO WEB THN ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ!!:D)

Στη συνέχεια ακολουθει αυτό το παράθυρο:




Αφού επιλέξουμε το μέγεθος ακολουθεί ένας οδηγός χρήσης του DropBox τον οποίο μπορούμε να κάνουμε κai skip.


Xρηση

  Το DropBox είναι όπως είπα και πιο πάνω ένας φάκελος. Με την εγκατάσταση του προγράμματος δημιουργείται μέσα στον φάκελό μας My documents (για Windows ένας φάκελος) με το όνομα Dropbox. Ο φάκελος συγχρονίζεται με τον server δηλαδή τοποθετώντας ένα αρχείο μέσα στον φάκελο, αυτόματα αντιγράφεται και στον χώρο που έχουμε στον server. Όταν κάτσουμε σε άλλον υπολογιστή με εγκατεστημένο το Dropbox, το αρχείο επίσης αντιγράφεται στον αντίστοιχο φάκελό μας.
Mπορώ να κανώ drop μέσα του αρχεία φωτογραφίες και ότι άλλο μπορεί να μου χρειαστεί όταν είμαι σε άλλον υπολογιστή.
  Στο notification area(εκεί που βρίσκεται το ρολοί) εμφανίζεται το εικονίδιο του DropBox απο όπου με ένα αριστερό click  μπορώ να ανοίξω το φάκελο μου, να μπω στο site, να ενημερώνομαι για το ποσοστό του φακέλου που εχω καταλαβει και άλλα που δεν τα έχω ψάξει ακόμη:D . Θα το ψάξω και θα σας πω περισσότερα σύντομα!!


Πιστεύω ότι το DropBox είναι αρκετά εύχρηστο(καθως μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για backup service) και πολύ απλό.Δοκιμάστε το! Όπως είπε κ ο Aκρίτας αν θέλετε να κάνετε account μπορείτε να ζητήσετε πρόσκληση σε κάποιον που έχει ήδη account και αυτός και εσείς θα πάρετε +250ΜΒ.


Για να δείτε τι ακριβώς προσφέρει το DropBox https://www.dropbox.com/tour

1 σχόλιο: