Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πως να κατεβάσετε ένα album από το Facebook.

Aφορμή


Έχετε και εσείς έναν φίλο που μόλις γυρνάτε απο διακοπές η από μια έξοδο ανεβάζει 1407324750 φωτογραφίες στο Facebook? Αν θέλετε αυτές τις φωτογραφίες άμμεσα και δεν μπορείτε να τις πάρετε απο το φίλο σας για τον οποιοδήποτε λογω  μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε ολόκληρο το album που ανέβασε στο Facebook στο pc σας πολύ εύκολα.
Φέτος το καλοκαίρι μου έτυχε κάτι παρόμοιο.Γυρνώντας απο τις διακοπες ένας φίλος μου ανέβασε τις φωτογραφίες στο Fb και μετά απο λίγες μέρες φύγαμε όλοι στις πόλεις τις οποίες σπουδάζουμε και κανείς δεν πρόλαβε να πάρει τις φωτογραφίες.Είναι ωραίο να έχεις τις φωτογραφίες απο τις καλοκαιρινές διακοπές στο pc για να θυμάσε τις ωραίες στιγμες όποτε θές χωρίς να χρειάζεσε να κάνεις login στο Fb για να τις δείς. Bρήκα έτσι έναν εύκολο τρόπο για να κατεβάσω ένα ολόκληρο album απο το Fb και όχι μια μια τις φωτογραφίες στον υπολογιστη πολύ εύκολα και γρήγορα.



Διαδικασία


Bήμα 1: Θα χρειαστεί να κατεβάσετε ένα addon-on του Mozilla. Aφου ανοίξτε τον Mozilla πηγαίνετε Τοοls---->Add-ons και στην καρτέλα Get Add-ons πληκτρολογίστε στο πλαίσιο αναζήτησης FacePAD.

Βήμα 2: Αφού ο Μοzilla βρεί το add-on κατεβάστε το και εγκαταστήστε το.


Βήμα 3: Κάντε reset τον Firefox και συνδεθείτε στο Fb.

Bήμα 4: Πηγαίνετε στο album που σας ενδιαφέρει, πατήστε δεξί click πανω στο όνομα του album και επιλέξτε Download Album with FacePad.







Βήμα 5:Επιλέξτε ένα directory στο οποίο θέλετε να αποθηκέυσετε τις φωτογραφίες σας καθώς και ένα πρόθεμα που θα έχουν ως όνομα και πατηστε ΟΚ.
Το album θα αποθηκευτεί πολύ γρηγορα στο μέρος που επιλέξατε.





Παρατηρήσεις: Οι φωτογραφίες στο Fb έχουν μειωμένη ποιότητα καθώς έχουν συμπιεστεί,οπότε δεν θα έχω φωτογραφίες με ποιότητα όπως τις προτότυπες.


Μου φάνηκε αρκετα ενδιαφέρον που υπάρχει ένα add-on του Mozilla που να επιτρέπει να κάτεβάσουμε album απο το Fb. Παρατήρησα οτι υπάρχουν πολλά add-on για το Fb και μου έκανε εντύπωση.
Γενικα, υπάρχουν πολλά μέσα που μας βοηθουν σε πράγματα  που θέλουμε να κάνουμε (ακόμη και για το πιο ασήμαντο πράγμα που θα μας χρειαστεί).
Πιστεύω οτι ο καθένας θα θέλει να έχει στο pc του album φωτογραφιών που να του θυμίζουν στιγμές που έζησε με την παρέα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου