Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Inbox2: Ένας καλός τρόπος διαχείρησης των λογαριασμών

 
Λόγω των πολλών λογαριασμων που έχουμε σχεδόν όλοι(Facebook,twitter,Gmail ή Hotmail κτλ) έψαχνα έναν εύκολο τρόπο να τις διαχειριστώ πιο αποδοτικά.

Εγκατάσταση
Βρήκα το Ιnbox2 που έλυσε αυτή μου την ανάγκη.Παρέχεται free στο site http://www.inbox2.com. Αφου το κατεβάσετε και το κάνετε install με τον κλασσικο τρόπο. Δεν απαιτεί κανένα "τεχνασμα". Στη συνέχεια εμφανίζεται αυτο το παράθυρο

 Το μόνο που έχει κάποιος να κάνει είναι για κάθε λογαριασμό που έχει για mail ή σε site κοινωνικής δικτύωσης να επιλέξει το αντίστοιχο εικονίδιο και μετά να εισάγει τον username και το password που χρησιμοποιεί για εκείνο το λογαριασμό. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν μπορεί καποιος να δημιουργήσει έναν λογαριασμό μέσω του Inbox2 π.χ για το twitter. Πρέπει να έχει δημιουργήσει λογαριασμό στο twitter και στο Inbox2 απλά να εισάγει τα στοιχεία του.

Χρήση
  Αφου ολοκληρώσουμε αυτό το βήμα το πατ;aμε στο next step. Μας εμφανίζεται στο κεντρικό παράθυρο μια λίστα με όλα τα γεγονότα συνολικά από όλες τις υπηρεσίες που έχουμε εισάγει, κατηγοριοποιηµένα χρονικά.


    Στα δεξιά του παραθύρου υπάρχει µια στήλη που εµφανίζονται όλα τα feeds , κάτι ιδιαίτερα χρήσιµο στο Facebook εφόσον προβάλλονται εικόνες κτλ. Δίπλα στη καρτέλα Ηome υπάρχει καρτέλα Contacts στην οποία μπορούμε να δούμε τις επαφές(του twitter του Fb), η καρτέλα documents με ότι αρχείο υπάρχει στους λογαριασμούς μας(πχ κάτι συνημενο σε ένα mail) και η καρτέλα Ιmages.

!Eύκολο κ γρήγορο, το συνιστώ ανεπιφυλάκτα για εξοικονόμοιση χρόνου και καλύτερη οργάνωση!

2 σχόλια:

  1. Θα το δοκιμάσω...Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις πως επέλεξες το συγκεκριμένο (καθώς υπάρχουν δεκάδες) και αν είσαι σίγουρος για την επιλογή σου. μπορεί να υπάρχει καλύτερο εργαλείο; το κομμάτι της αυτοανάδρασης χρειάζεται τέτοια στοιχεία...gpalegeo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να είμαι ειλικρινής το είδα στο pc magazine και μου φάνηκε ενδιαφέρον, το δοκίμασα και μου άρεσε. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καλύτερο γιατί δεν το έψαξα σε βάθος άρα δεν είμαι και σίγουρος ότι είναι οτι πιο αποτελεσμάτικο θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Απ'ότι δίαβασα έχει περιορισμένες δυνατότητες οργάνωσης για τα μηνύματα σε σχέση με το Οutlook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή