Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πως να στήσουμε ένα εικονικό τοπικό δίκτυο.

Η αφορμή

Αυτή τη βδομάδα τα βράδυα αρχίσαμε ξανά με την παρέα μου να παίζουμε counter strike. Έτσι θυμήθηκα ένα πρόγραμμα στο οποίο κάποιος μπορεί να στήσει ένα εικονικό τοπικό δίκτυο. Aυτό βοηθάει και στην περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να παίξει οn line ένα παιχνίδι γιατί δεν έχει αυθεντικό cd-key. Στήνει απλά το εικονικό τοπικό δίκτυο με την παρέα του και όλα τζιτζί. Ένα πρόγραμμα που το κάνει αυτό είναι το Hamachi. To Hamachi είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει την εγκατάσταση μιας σύνδεσης η οποία μιμείται το πλαίσιο που θα ίσχυε αν οι υπολογιστές είχαν συνδέθει σε ένα τοπικό δίκτυο.


Oδηγίες Εγκατάστασης/Χρήσης

Bήμα 1:Κατεβάστε την free version του Hamachi πχ απο το site : http://hamachi.en.softonic.com/download

Bήμα 2:Κάντε το εγκατάσταση.(γίνεται πολύ απλά)

Bήμα 3:Ανοίξτε το Ηamachi. Θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο σαν και αυτό στο οποίο υπάρχουν 3 επιλογές: System|| Network || Help



 Bήμα 4α): Αν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα δίκτυο. Επιλεξτε Νetwork-->Create new Network.Δώστε ένα όνομα και ένα κωδικό για το δικτυό σας.
 Bήμα 4β): Αν θέλετε να μπέιτε σε ενα ήδη υπάρχων επιλέξτε Νetwork-->Join existing Network. Δωστε το όνομα και τον κωδικό εκείνου του δικτύου και θα αποκτήσετε προσβαση σε αυτό

 Βήμα 5: Μπείτε στο παιχνίδι και κάντε create ένα παιχνίδι σε επίπεδο local. Όλοι όσοι είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο σας θα μπορούν να "δουν το παιχνίδι".


Bέβαια υπάρχουν και άλλα προγράμματα οπως το Garena που δημιουργεί ένα πιο ευρή server για πολλα άτομα και έτσι μπορει κάποιος να παίξει και με ξένο κόσμο.Υπαρχει όμως ο περιορισμός για συγκεκριμένα παιχνίδια.

Περισσότερες πληροφορίες για το Hamachi:  http://en.wikipedia.org/wiki/Hamachi

KAΛΟ ΚΑΨΙΜΟ!!!:D
πάω για counter και εγώ!

1 σχόλιο: